.

Dobre jest, gdy pokarm jest lekarstwem, a lekarstwo pokarmem. Hipokrates.

Rok załoťenia: 1953

O nas

Historia

"SPIŻARNIA MIODOWA" wywodzi się z rodzinnego gospodarstwa - "PASIEKA MIGOCCY". Założył ją w 1953 roku Mikołaj Migocki. Miododajną pasiekę dostarczającą złocistego przysmaku przejął syn - Stanisław, który jest kontynuatorem rodzinnego rzemiosła.

Tradycyjny sposób gospodarowania w Pasiece zapewnia otrzymanie produktów wysokiej jakości, dojrzałych, smacznych, aromatycznych i biologicznie aktywnych. Nasza wiedza poparta jest wieloletnim doświadczeniem oraz rodzinną tradycją. Umiłowanie pszczół, praktyka i pasja właścicieli, zostały zwieńczone tytułami: Stanisław - Mistrz Pszczelarski; Ewa - Pszczelarz Kwalifikowany.

Podstawową działalnością "SPIŻARNI MIODOWEJ" jest pozyskiwanie i sprzedaż krajowych miodów odmianowych i produktów pochodzenia pszczelego.

Naszym celem jest dostarczenie polskiego, zdrowego, smacznego produktu najwyższej jakości, jakim jest naturalny miód pszczeli.



Nasza Pasieka

Nasz miód pozyskiwany jest z czystych rejonów Polski. Nie zawiera sztucznych dodatków ani innych niepożądanych składników (pestycydów, pozostałości środków farmaceutycznych, będących pozostałością po leczeniu pszczół), co potwierdzone jest przez stały dozór weterynaryjny (Nr Wet. 02155257).

W okresie sezonu pszczelarskiego, Pasieka przemieszcza się w zależności od miejsca kwitnienia poszczególnych roślin, gdzie występują bogate pożytki. Pszczoły z naszej Pasieki wykorzystują miododajne rośliny (rzepak, lipa, gryka, akacja, facelia, nawłoć, wrzos oraz wszystkie nektarujące polne i leśne kwiaty) oraz spadź osadzoną na liściach lub igliwiu drzew. Ze względu na te podróże, Pasieka nosi miano WĘDROWNEJ.