Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/spmiodowa/domains/spizarniamiodowa.pl/public_html/inc/functions.php on line 75
Pasieka Migoccy: Witamy w naszej pasiece!
.

Dobre jest, gdy pokarm jest lekarstwem, a lekarstwo pokarmem. Hipokrates.

Rok załoťenia: 1953

Witamy w naszej pasiece!

2010-10-24, 22:29:31

Witamy w naszej pasiece!

Nasz miód pozyskiwany wyłącznie z bezpiecznych ekologicznie rejonów Polski. Nie zawiera sztucznych komponentów ani lekarstw.
Zdrowotność pasieki potwierdzona jest stałym nadzorem weterynaryjnym (nr. identyfikacyjny: 02155257).

Tytuł Mistrza Pszczelarskiego przyznany właścicielowi pasieki gwarantuje najwyższą jakość produktu.

Miód pszczeli jest znaną od najdawniejszych czasów, naturalną substancją odżywczą, regenerującą i leczniczą.
Spożywanie go nawet w dużych ilościach nie szkodzi, gdyż biologicznie aktywny miód zawiera substancje stymulujące metabolizm organizmu.

Który miód jest najlepszy ?

Odpowiedź jest prosta. Ten miód jest najlepszy, który swym składem chemicznym i właściwościami będzie odpowiadał potrzebom danego organizmu. A więc inny organizm - inny miód.

Tytuł Mistrza Pszczelarskiego przyznany właścicielowi pasieki gwarantuje najwyższą jakość produktu.

"SPIŻARNIA MIODOWA" prowadzi własną pasiekę liczącą około 100 rodzin pszczelich.
Podstawową działalnością "SPIŻARNI MIODOWEJ" jest pozyskiwanie, konfekcjonowanie i sprzedaż miodów odmianowych i produktów pochodzenia pszczelego.
Naszym celem jest dostarczenie zdrowego, smacznego produktu jakim jest miód pszczeli , o stałej niezmiennej jakości i w dobrej cenie.
Nasza wiedza poparta jest wieloletnim doświadczeniem oraz rodzinną kontynuacją rzemiosła.
Tradycyjny sposób gospodarowania w Pasiece zapewnia otrzymanie produktów wysokiej klasy, dojrzałych, smacznych, aromatycznych i biologicznie aktywnych.
Wszechstronna wiedza zawodowa właściciela Pasieki - Stanisława została zwieńczona tytułem Mistrza Pszczelarskiego. Ewa posiada tytuł pszczelarza kwalifikowanego.
"SPIŻARNIA MIODOWA" swoją działalność wywodzi od rodzinnego gospodarstwa pasiecznego -" PASIEKA MIGOCCY".
Założycielem pasieki był Mikołaj Migocki. Był to rok 1953.
Pierwsze powojenne lata były bardzo trudne - nie było uli, sprzętu pasiecznego, cukru do podkarmiania pszczół, samemu trzeba było wszystko zdobywać.
Pierwsze ule budowane były często z materiałów rozbiórkowych. Były to ule wielkopolskie. Dotychczas ten typ uli stosowany jest w naszej pasiece.
Mikołaj Migocki należał do jednych z pierwszych członków organizacji pszczelarskiej w Oławie.
Miododajną pasiekę dostarczającą złocistego przysmaku przejął syn - Stanisław, który jest kontynuatorem tradycji.

Powrót